На 10-ти март в 11:36 ч. в редакционната поща на

...
 На 10-ти март в 11:36 ч. в редакционната поща на
Коментари Харесай

Общинският съветник от Плевен Павлин Стефанов - с право на отговор

 На 10-ти март в 11:36 ч. в публицистичната поща на Zonanews се получи мейл от общинския консултант Павлин Стефанов, съдържащ право на отговор във връзка изявления в медиите за гледище от страна на " Да, България ", да напусне мястото си в Общински съвет – Плевен. Публикуваме правото на отговор на господин Стефанов без редакторска интервенция:
 
ПРАВО НА ОТГОВОР
На съображение член 31, алинея 1, изр 2-ро, прочие 2-ро от Конституция на Република България по отношение на член 1.2.2 от Етичния кодекс на българските медии
Уважаеми представители на българските медии,
Обръщам се към Вас, воден от разбирането, че публичните и политически фигури следва да почитат средствата за всеобща връзка, доколкото те са неразривна част от ефикасното действие на представителната народна власт.
 
Ето за какво съм надълбоко уверен, че когато връзката " политическо лице – медии- жители " е компрометирана, тя следва незабавно да се възвърне. Без значение от аргументите. Това и имам намерение да направя с последващото малко ревю на обстоятелствата. Отговорността ми към 225-те жители на гр. Плевен, които ми гласоподаваха преференциално доверие да бъда техен представител в локалния парламент го изисква.
 
На 07.март.2024 година в медиите, които представлявате се появиха изявления, съдържащи следните неистинен и подвеждащи изказвания:
• на 29. февруари. 2024 година домът ми е бил претърсен и са били конфискувани наркотични субстанции. Вследствие на това съм бил арестуван под стража.
• управлението на Политическа партия " Да, България " е свалило политическото си доверие по отношение на мен като общински консултант.
• определен съм за общински консултант в Общински съвет- Плевен с помощта на Политическа партия " Да, България ".
 
 Право на отговор на Павлин Стефанов Право на отговор на Павлин Стефанов Източник: Павлин Стефанов
На първо място не съм имал и в дома ми не са били откривани наркотични субстанции. Иззетият " бял полиетиленов плик, вид спейсбек, с размери 9 см Х 5 см, съдържащ 5 бучки синкаво-зелено кристалообразно вещество с почти тегло 5 грама " в действителност не съдържа даже и молекула от трите забранителни листата посочени в член 3 от Наредба за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични.
 
Това се открива от извършената в досъдебното произвеждане химическа експертиза, въз основа на която наблюдаващият прокурор е издал разпореждане за преустановяване на наказателното произвеждане заради липса на закононарушение (приложение №1). С други думи гръмките изказвания, в това число и в заглавията на част от изявленията, че " общински консултант е задържан за дрога в Плевен " са погрешни и уронващи положителното ми име. Наред с това директно опонират на Етичния кодекс на българските медии, в частност наредбите на член 2.6.1 и член 2.6.4.
 
На последващо място отразеното прессъобщение на Политическа партия " Да, България ", че е свалено политическото доверие от мен като общински консултант също не дава отговор на разпоредбите на обикновената логичност, доколкото аз към този момент бях подал заявката си за овакантяване на партията. Направих това откакто научих, че локалното управление на Политическа партия " Да, България " е предписание опити да бъде оказан напън върху фамилията ми да напусна общинския съвет.
 
Наред с това, изказванието, че съм бил определен в общинския съвет с помощта на Политическа партия " Да България " и предвид на това нямам място в общинския съвет е подвежащо. Публична загадка са проблемите, които е имала както коалиция " Демократична България ", по този начин и коалиция " Продължаваме Промяната- Демократична България " с подготвянето на кандидатски листи за присъединяване в избори. Това обуславя изтикването на редица публично допустими и разпознаваеми лица на задни места в листите, които след това биват избирани преференциално.
 
Такъв беше и моят случай на извършените през 2023 година локални избори, защото бях подложен на неизбираемото 14-то място в листата на обединението и с помощта на 225-те преференции (близо 10% от целия избор за коалицията) бях определен за общински консултант. Ето за какво е безпочвено да се твърди, че нямам място в общинския съвет заради липса на представителна легитимност.
 
В резюме бях авансово наказан и остракиран от управлението на Политическа партия " Да, България ", по тази причина че в дома ми бяха открити желирани бонбони, които бях закупил за децата си. В цялостен прорез с основополагащата цел на партията, поради която в предишното станах неин член – битката за правова страна, пиедестал на която е презумпцията за невиновност.
 
Мога единствено да предсказвам какви са били претекстовете, само че допускам, че са свързани с позициите, които интензивно съм защитавал в Общински съвет-Плевен. Последните не всеки път са следвали партийната заръка и дисциплинираност на обединението. Пример в тази посока е предлагането ми за слагане на спомагателна паметна плоча с имената на жертвите на комунистическия режим.
 
За благополучие, обаче, не преставам да имам поддръжката на брачната половинка си, двете си деца, приятелите си и гласоподавателите си, която безспорно е по- значима от партийно-политическата вакханалия в КП " Продължаваме Промяната-Демократична България ".
С почитание,
Д-р Павлин Стефанов
 
Бележка на редакцията: 
Д-р Павлин Стефанов е приложил към правото си на отговор разпореждане за преустановяване на наказателно произвеждане на Районна прокуратура-Плевен от 07.03.2024 година
 
 Постановление на прокуратурата за Павлин Стефанов Постановление на прокуратурата за Павлин Стефанов Източник: Павлин Стефанов  Постановление на прокуратурата за Павлин Стефанов Постановление на прокуратурата за Павлин Стефанов Източник: Павлин Стефанов
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР